جزیره قشم:
معرفی:
جزیره قشم یکی از جزایر استان هرمزگان است که بهعنوان بزرگترین جزیره ایران و خلیجفارس در تنگه هرمز قرار دارد. این جزیره در چند دههٔ اخیر به یکی از مکانهای توریستی و گردشگری تبدیل شدهاست. از نقاط دیدنی این جزیره بازارها و دیدنیهای طبیعی آن چون جنگلهای حرا، غارهای خوربس، تنگه چاهکوه، دلفینهای آبی خلیج فارس، دره ستارهها، جزایر ناز و غار نمکدان بناجعلی است.با هرمس همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره جزیره بسیار زیبا و بکر قشم بدست آورید.برای سفر به قشم جزیره بسیار زیبا و تاریخی و رنگارنگ با تور قشم هرمس همراه شوید که یهترین گزینه برای سفر به جزیره قشم می باشد.مجموعه ایرانگردی و جهانگردی هرمس برگزار کننده بهترین و کاملترین خدمات و گشت ها بهمراه بهترین قیمت برای تور جزیره قشم می باشد.
گنبد نمکی نمکدان
کوه نمکی یا کوه نمکدان در جنوبغربی جزیره قرار دارد. ارتفاع این کوه مخروطیشکل تا ۳۹۷ متر (قلهٔ کوه نمکدان) میرسد. ساختار نمکی این کوه از انباشته شدن صخرههای آذرین با رسوبات تشکیل شدهاست. کوه گنبد نمکی با بقایای معادن نمک باستانی و چشمههای آب شور، به خودی خود یک «اثر تاریخی طبیعی دیدنی» با امکانات آموزشی و تفریحی را بهوجود آوردهاست.
دره ستارگان
روستای برکهخلف در فاصله پنج کیلومتری از ساحل جنوبی جزیره قرار گرفتهاست. در شمال این روستا دره ستارگان قرار دارد. اهالی منطقه به این روستا استاله کفته میگویند. اما، نام دره ستارهها برای این پدیده کمنظیر زمینشناسی جاافتاده است.
به دلیل شکل ویژه این دره و انواع حجمها و پدیدههای فرسایش موجود در آن وزش بادهای تند و گردش هوا در لابهلای ستونها و حفرههای موجود در دره تولید صدا میکند و به دلیل این صداها است که اهالی معتقدند با تاریک شدن هوا این دره محل آمد و شد ارواح و اجنهاست و بنابراین از ورود به آن در شب خودداری میکنند.
دره ستارهها در واقع یک ناحیه فرسایشیافته توسط آبهای سطحی، رگبارهای فصلی و تندبادها است. فلات اولیه که هنوز در بخش شمالی بهصورت کم و بیش دست نخورده باقیمانده، در ارتفاع بین ۷ تا ۱۵ متری از کف دره قرار دارد و جنس آن ماسه سنگ با سیمان آهکی سست و پر از پوستههای فسیلی است. مخروطهای نوکتیز، ستونها و ستونکهای فرسایشی، آرکها و تیغهها و دیوارههای نواری از جمله بخشهایی هستند که در این دره مشاهده میشوند.
به دلیل سست بودن جنس لایهها، میتوان انتظار داشت که پس از هر بارندگی شدید (که به ندرت اتفاق میافتد) تغییرات محسوسی در مورفولوژی دره صورت پذیرد.
دژ پرتغالیها
آثار دژ (قلعه) پرتغالیها در شهر قشم و دژهای دیگری در خاور لافت، موسوم به دژهای نادری – که با توپهای بزرگ آن روزگار مجهز بودهاست – در قشم دیده میشود. این دژ، وظیفه پشتیبانی قلعه هرمز را بر عهده داشته که شامل تأمین آب شیرین برای قلعه پرتغالیها در هرمز بودهاست. بنای این قلعه در ۱۶۲۱ میلادی باعث شد شاه عباس بزرگ اقدام به جنگ ضد پرتغالیها و اخراج آنان از کنرههای خلیجفارس نماید.
ژئوپارک قشم
ژئوپارک قشم در جزیره قشم واقع نخستین ژئوپارک خاورمیانه است که از سال ۱۳۸۵به عضویت شبکه جهانی ژئوپارکهای تحت حمایت یونسکو درآمدهاست. حفاظت از این ژئوپارک و ژئوسایتهای آن توسط جوامع محلی و با نظارت و آموزش مدیریت ژئوپارک قشم از طریق فعالیتهای گردشگری سبز صورت میگیرد.دشتها، درهها، سواحل و کوههای جزیره هم وضعیتی یگانه و کمنظیر از نظر پوشش گیاهی، حضور حیات وحش و وجود پدیدههای نادر زمینشناسی دارند.
در این بخش از جزیره علاوه بر گونههای گیاهی و جانوری زیبا، کمیاب و در خطر انقراض که در سطح ملی و همچنین جهانی از ارزش بسیاری برخوردارند، پدیدههای زمینشناسی نادر و بیمانندی نیز وجود دارند که هریک به تنهایی جذابیت و زیبایی خاص دارند.
مجسمههای طبیعی و نقش برجستههای پراکنده، چینخوردگیها و کوههای شگفتآور، سطوح تخت و صفهها در ارتفاعات، ستونهای حاصل از عوامل فرسایش، برجستگیها و فرورفتگیهای بهوجود آمده از هوازدگی، مخروط افکنهها و قطعههای فروافتاده در پای ارتفاعات، کوهسرها و هیکلهای که دست هنرمند طبیعت به تازیانه باد و باران پدیدآورده، تندیسهای اعجابآوری که در شکلهای مختلف هم چون لاکپشت، سگ، مارمولک، اسب آبی یا حتی چهره آدمی در حالت خشم و فریاد و … همه و همه بخش بزرگی از طبیعت مسحورکننده قشم هستند و از جاذبههای کمنظیر طبیعتگردی این جزیره بهشمار میروند.
در سواحل جنوبی بخش غربی جزیره از بندر ماهیگیری سلخ تا روستای کانی – یعنی در فاصله سیکیلومتر از ساحل جزیره – روستا، مزرعه و هیچ نوع تمرکز و تجمع انسانی وجود ندارد. در بخش غربی جزیره حضور انسان و فعالیتهای دامداری و کشاورزی از زمانهای قدیم بسیار ناچیز بودهاست و در حال حاضر نیز قابل توجه نیست. در این بخش از جزیره پدیدههایی وجود دارند همچون:
جنگلهای حرا، گنبد نمک، غارهای نمک، چشمههای آب معدنی، دره چاهکوه، تنگ عالی، بام قشم، دره تندیسها، کلات کشتاران و دهها تخته سنگ و صخره با شکلهای عجیب و اعجابانگیز.
چشمهها
چشمههای جزیره قشم، که بهطور پراکنده در جای جای جزیره وجود دارند، فاقد آب شیرین بوده و عمدتاً شور هستند. برخی از این چشمهها عبارتاند از:
- چشمه کارگاه چشمه معدنی سولفوره و شور کارگاه در میانه و هسته مرکزی ساختار تاقدیسی مجاور بندر ماهیگیری سلخ (میدان گاز طبیعی سلخ، معروف به برهوت) واقع شدهاست. آب این چشمه (چند لیتر در ثانیه) پس از نهشته شدن بخشی از مواد معدنی سیاهرنگ همراه در محل تظاهر، موجب تغذیه بیشتر آب شور در آبراهه موجود این محل بوده و در اطراف و بستر آبراهه اخیر نیز رسوبات فراوان نمک گذاشته میشود.
- چشمه گوری: رسوبات واحد گوری دارای ضخامت حدود یکصد متر، پوشاننده نهشتههای انیدریت و نمکهای مربوط به سازند گچساران است که با توجه به دانستهها، ستبرای حدود ۱۴۰۰ متر دارد.
- چشمههای دامنه کوه نمکدان پهنههای پوشیده از رسوب نمک در کوه نمکدان دارای تودههای بسیار بزرگ و گسترده نمک با کمیت بالا با کیفیت و خلوص نسبتاً مناسب است و از نظر اقتصادی در تأمین نمک خوراکی، نمک طبی و حتی تأمین بخشی از مشتقات موردنیاز در ترکیباتی از پتروشیمی اهمیت دارد.
پارک کروکودیل قشم
اولین و بزرگترین پارک کروکودیل خاورمیانه در جزیره قشم قراردارد. محلی زیبا و امن برای گردشگران علاقهمند به حیات وحش تا از نزدیک با زندگی و خصوصیات این جانوران نادر آشنا شوند. این مجموعه همیار ژئوپارک قشم و حامی محیط زیست است. سالانه گردشگران بیشماری با سفر به قشم از این پارک از این پارک منحصر بفرد دیدن میکنند.
چاههای تلا (به اشتباه طلا)
در بندر لافت حدود ۵۰ تا ۶۰ حلقه چاه موجود است که در زمانهای قدیم هنگام بارندگی آب باران در داخل آنها ذخیره میشدهاست و تا مدتی خنک و سالم باقی میماندهاست. گفته میشود که در زمانهای قدیم تعداد این چاهها ۳۶۶ عدد بودهاست، یعنی به تعداد روزهای سال و یک عدد هم بیشتر برای سالهای کبیسه و هر روز از یکی از این چاهها برای آب شرب استفاده میشدهاست و به همین علت در تمام روزهای سال این چاهها آب شرب مردم این جزیره را تأمین میکردهاست. به گفته مردمان محلی نام این چاهها طلا نمیباشد و در اصل «تلا» است. در واقع در قدیم «تل آو» بودهاست. «تل» به معنی تپهای که مشرف بر این چاهها است و «آو» که در زبان محل همان معنی آب را میدهد. این چاهها دارای اشکال مختلفی مانند مربعی، مستطیلی، دایرهای و حتی گلابی شکل میباشند و برداشت آب از آنها توسط دلو انجام میشدهاست.
غذاهای محلی
نان تُمُشی، نوعی نان محلی بسیار نازک است که در قشم آن را با سسهای مخصوصی ازماهی درست شده به نام مهیاوه و سوراغ میپزند. در این نان تخم مرغ و پنیر میریزند که همزمان با نان میپزد. نوشیدنی مخصوص قشم چایی شیر است. خورش قلیهماهی، هَوآری ماهی، هَوآری مرغ، هَوآری گوشت، زیبُن هَوور، زیبُن میگ، زیبُن، حَلا ماهی، هلیم گندم، مُفَلک، چِنگال، ماهی سور، کُلمبا، ماهی برشته، نان رِخته و نان بآدی از جمله غذاهای رایج در قشم است.
پیشنهاد هرمس به شما :
برای سفر به جزیره قشم بهترین راه تور قشم می باشد ما در شرکت جهانگردی و ایرانگردی هرمس در تلاش هستیم که بهترین تور با بهترین خدمات در بهترین هتل ها و اقامتگاه ها به شما مسافرین عزیز تقدیم کنیم. تور جزیره قشم یکی از بهترین و خاطره انگیز ترین تورهای کوتاه مدت شما خواهد بود .تور قشم در همه فصول قابل اجرا است .تور جزیره قشم از پرطرفدارترین سفرهای داخلی می باشد.
Qeshm Island
Qeshm (Persian: قشم, Persian pronunciation: [ɢeʃm]), formerly also known as Kishm, is an Iranian island in the Strait of Hormuz, separated from the mainland by the Clarence Strait/Khuran in the Persian Gulf (26°50′N 56°0′E). It is the largest island in Iran