اصفهان:
برای آشنایی بیشتر و کامل و شناخت جاذبه های گردشگری اصفهان با هرمس همراه باشید.
معرفی:
اصفهان شهری تاریخی در مرکز ایران است. این شهر مرکز استان اصفهان و نیز شهرستان اصفهان است. اصفهان، سومین شهر بزرگ ایران و سومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران و مشهد است و همچنین یکصد و شصت و پنجمین شهر پرجمعیت جهان و نهمین شهر پرجمعیت باختر آسیا بهشمار میرود. کلانشهر اصفهان نیز هجدهمین کلانشهر پرجمعیت خاورمیانه است.در ادامه برای آشنایی بیشتر با شهر اصفهان با هرمس همراه باشید.برای سفر به این شهر بسیار زیبا و تاریخی با تور اصفهان هرمس همراه شوید که یهترین گزینه برای سفر به اصفهان می باشد.مجموعه ایرانگردی و جهانگردی هرمس برگزار کننده بهترین و کاملترین خدمات و گشت ها بهمراه بهترین قیمت برای تور اصفهان می باشد.
تاریخچه
شهر اصفهان در بین سالهای ۱۰۵۰ تا ۱۷۲۲ میلادی به ویژه در سدهٔ شانزدهم میلادی در هنگام پادشاهی صفویان پایتخت ایران شد و رونق فراوانی گرفت. بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که شماری از آنها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیدهاند. این شهر به داشتن معماری زیبای اسلامی، پلهای سرپوشیده، مسجدها و منارههای منحصربهفردش نامآور است. این امر سبب شده تا در فرهنگ عامه، اصفهان نصف جهان، لقب بگیرد.
این شهر در آذر ۱۳۹۴ (دسامبر ۲۰۱۵) به همراه رشت به عنوان نخستین شهرهای ایران، به شبکه شهرهای خلاق جهان زیر نظر یونسکو پیوست. براساس استانداردهای یونسکو، شهر خلاق، شهری است که از نوآوری و توانمندیهای شهروندان در توسعه پایدار شهری بهره میبرد.میدان نقش جهان نمونه برجستهای از معماری اسلامی است. این شهر دارای پانزده منطقه شهری است. از جمله دیگر آثار تاریخی اصفهان از منارجنبان، سی و سه پل، پل خواجو، کاخ چهل ستون، عمارت عالی قاپو و بسیاری از اماکن تاریخی دیگر میتوان نام برد.
از صنایع فعال در اصفهان میتوان به کارخانههای بزرگ فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان اشاره کرد. صنعت طلا در اصفهان بیشترین کارگاه و بزرگترین کارخانههای طلای ایران را در خود جای دادهاست.صنایع دستی متعدد اصفهان نیز از دیرباز یکی از پایههای اقتصاد اصفهان است.
گردشگری
جاذبههای تاریخی
اصفهان سرشار از آثار هنری و تاریخی است که میدان نقشجهان، مسجد شاه، سی و سه پل، پل خواجو، پل مارنان، مسجد جامع، مسجد سیّد، مسجد شیخ لطفالله، منار جنبان، برج کبوترخانه، گذر چهارباغ عباسی، میدان عتیق، کاخ چهلستون، آتشگاه اصفهان، کاخ عالیقاپو، کاخ هشت بهشت، کلیسای وانک، حمام علیقلی آقا، مدرسه چهارباغ و هتل عباسی از بارزترین آنها هستند.
مقامات میراث فرهنگی استان اصفهان معتقدند بیش از ۲۲ هزار جاذبه تاریخی و فرهنگی ارزشمند در این استان وجود دارد. فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهارداشت: یکهزار و ۷۶۵ اثر تاریخی در استان ثبت ملی است.
مکانهای تفریحی رفاهی
شهربازی رؤیاها به عنوان پارک بازی سالانه میزبان تعدادی گردشگر میباشد. سیتی سنتر اصفهان مرکز رفاهی معروفترین مرکز گردشگری رفاهی تجاری این شهر میباشد. شهربازی سرپوشیده هم در این مجموعه است.
پارک جنگلی صفه در دامنه کوه صفه یکی از پارکهای جنگلی با امکاناتی نظیر سینما و بولینگ و تله کابین و شهربازی و … میاشد. پارک جنگلی ناژوان از معروفترین پارکهای جنگلی اصفهان است که از امکاناتی نظیر باغ پرندگان. خزندگان و پروانهها و آکواریوم و دولفیناریوم پارک ابی تله سیژ و … برخوردار است.
پارک آبی آبسار بزرگترین مجموعه ابی در سپاهانشهر است. همچنین بام شهر اصفهان در شمال غرب این شهر بام شهر اصفهان آکواریوم اصفهان در پارک جنگلی ناژوان به عنوان اولین تونل آکواریوم ایران در نوروز سال ۱۳۹۵ افتتاح شد و در آن انواع ماهیها و آبزیان وجود دارد. باغ جوان بوستان مشتاق پارک سپاهانشهر باغ غدیر باغ فدک کوه نخودی کوه قایمیه پارک رجایی (بوستان هشت بهشت) شهربازیهای ملکشهر آبشار صفه سیتی سنتر شهر عجایب وحید سیمرغ و … از معروفترین مکانهای تفریحی دیگر اصفهان است.
پلها
سی و سه پل
پل چوبی، پل شهرستان، پل مارنان، سی و سه پل یا پل الله وردی خان و پل خواجو
بازارها
بازار اصفهان، بازار قیصریه اصفهان، بازار شاهی، بازار بیدآباد، بازار ریسمان، بازار غاز و بازارهای اطراف میدان نقشجهان: بازار مسگرها، بازار هنر، بازار ترکشدوزها، بازار کلاهدوزها، بازار لوافها و بازار آهنگرها
مسجدها
مسجد جامع کوله پارچه
مسجد علی
مسجد روحالله خمینی (ره)
مسجد حکیم
مسجد جامع
مسجد حاج محمد جعفرآبادهای
مسجد علیقلیآقا
مسجد قطبیه
مسجد آقانور
مسجد در کوشک
مسجد ذکرالله
مسجد مقصودبیک
مسجد ایلچی
مسجد آقا نور
مسجد رکن الملک
مسجد سید
مسجد رحیم خان
مسجد صفا
مسجد ذوالفقار
مسجد دروازه نو
خان
مسجد شیخ لطفالله
مسجد مصری
مسجد ساروتقی
مسجد کمرزرین
مسجد ابوذر
مسجد لنبان
مسجد المهدی
مسجد سیدالعراقین
مسجد در امام
نمایی از شبستان مسجد جامع اصفهان مربوط به عصر دیلمیان
مسجد روحالله خمینی (ره) – نقش جهان
محلهها
جروکان، عاشق آباد، مارنان، چرخاب، خواجو، تل واژگون، قلعه تبرک، شهشهان، دستگرده (فروغی)، پاچنار، بید آباد، علی قلی آقا، شیْش، در کوشک، محله نو، جوزدان، الیادران، چهارسوق شیرازیها، لنبان، ناژوان، زهران، جاوان، آفاران، برزان، ولدان، خوراسگان، کوله پارچه، تخت فولاد، هزارجریب، ابر، بوزان، کنگاز، سیچان، دستگرد خیار، قائمیه، ماربین، گورتان، شیخ یوسف، طوقچی، جویباره، جلفا، جی، هفتون، دردشت، رهنان، کارلادان ،کنگاز، گارماسه، نصرآباد، محله مرداویج، لادان، مفت آباد، لمجیر، جوی آباد (قدیم)، دارک، حصه، زینبیه (اصفهان)، احمدآباد، محله دهنو، ملک شهر، مارچین، حسینآباد، هفتون، عباسآباد، در کوشک، سرلت، علیقلیآقا، بیدآباد، کوجان، گرکان، اندوان، کساره، تل باسکون، پل بلند، ملک شهر، خانه اصفهان، قلمستان، فردوان، پرتمان، احمدآباد. سروش، پایین دروازه، جاده گودالی، پوزوه، کردآباد، پل شهرستان، فینارت، ردون، شیش راه، قهجاورستان، جاوان بالا، جاوان پایین، دهچی، الیادران، شمسآباد، نصرآباد، آتشگاه، بابوکان، دهنو، پاقلعه، لمجیر، جوب شاه، کُهَنستان.
خانههای قدیمی
به علت وجود بافت قدیمی و معماری زیبای شهر اصفهان، خانههای قدیمی بسیاری در این شهر وجود دارد. برخی از این خانهها امروزه توسط میراث فرهنگی بازسازی شده و به صورت موزه درآمدهاست. همچنین برخی از این سراهای قدیمی با تغییر کاربری در حال استفاده میباشد. تالار تیموری (موزه تاریخ ملی) به عنوان موزه تاریخ ملی، توحیدخانه به عنوان دانشکده معماری دانشگاه هنر اصفهان و عمارت رکیب خانه به عنوان موزه هنرهای معاصر اصفهان مورد استفاده و بهرهبرداری است. خانههای: حاج رسولیها، شیخ الاسلام، خانه مشروطه، حاج مصورالملکی، یداللهی، عاصمی اصفهانی، قدسی، خانه نیلفروشان، مجتهدزاده، حقیقی، داوید (داود)، سوکیاس، مارتا پیترز، پطروس، سرتیپی، منعمیان، وثیق انصاری، بهشتیان، اعلم و قزوینیها از خانههای قدیمی و دیدنی اصفهان میباشد.همچنین بتازگی بدست زوجی ایرانی و غیر اصفهانی خریداری و بازسازی شده که باعث حفظ و بقای آن گشتهاست. این خانه دارای سابقهای پانصد ساله میباشد که ابتدا به عمه شاه عباس تعلق داشتهاست.موقعیت این اثر تاریخی در نزدیکی مسجد جامع اصفهان و حمام شیخ بهایی است که در مرکز بافت تاریخی شهر قرار گرفتهاست.
جاذبههای مذهبی
خانقاهها
از دیرباز در شهر اصفهان تعدادی خانقاه متعلق به فرقههای مختلف درویشان وجود داشتهاست. بعضی از این خانقاهها به واسطه فشار دستگاههای امنیتی تعطیل یا مستقیماً توسط خود حکومت تخریب گشتهاست که خانقاه درویشان گنابادی واقع در گورستان تخت فولاد از آن جملهاست. البته هنوز هم بعضی از خانقاهها فعال میباشند که خانقاه علی بن سهل واقع بر سر آرامگاه وی از آن جمله میباشد.
کلیساها
در این شهر کلیساها و کنیسههای زیادی وجود دارد که بخش عمدهای از کلیساها در منطقه جلفا میباشند. برخی از کلیساهای شهر از سده هفده میلادی به جای ماندهاند که شهرهترین و قدیمیترین آنان کلیسای وانک، کلیسای مریم مقدس، کلیسای گئورگ، کلیسای حضرت لوقا، کلیسای هاکوپ، کلیسای نرسس و سرکیس. در این میان کلیسای هاکوپ مقدس قدیمیترین کلیسای اصفهان میباشد.
کنیسهها
بیشتر کنیسههای اصفهان در محله جویباره که یهودینشین بوده قرار گرفتهاند. کنیسه عمو شعیا قدیمیترین کنیسه اصفهان میباشد که در همین محل قرار گرفتهاست. در سال ۱۳۵۰ و بر اساس پژوهشهای لطفالله هنرفر تعداد کنیسههای اصفهان بیست عدد ثبت شده ولی در حال حاضر تعدادی از آنها از بین رفتهاست.
گورستانها
باغ رضوان گورستان فعلی و فعال اصفهان و تخت فولاد گورستان قدیمی و تاریخی اصفهان است که به عنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین آرامگاههای ایران نیز شناخته میشود.
این آرامگاه از تکیههای مختلفی تشکیل شده که چهارده تکیه همانند: تکیه سید العراقین، تکیه میر فندرسکی و تکیه آقا حسین خوانساری مربوط به دوره صفوی است؛ و نزدیک به سی تکیه و مسجد همانند: تکیه میر محمد صادقی که جزئی از تکیه سادات محسوب میشود تکیه شهشهانی، تکیه واله، مسجد رکن الملک، تکیه میر فندرسکی و تکیه کلباسی (ابوالمعالی) از دوره قاجار هستند. همچنین شش تکیه نیز همچون تکیه لسان الارض از تکیههای گلستان شهدای اصفهان محسوب میشوند.
موزهها
قلمزنی از صنایع دستی مهم اصفهان میباشد. قوری و سماور قلمزنی در میدان نقش جهان اصفهان
فرش اصفهانی ساخته شده از پنبه، ابریشم و فلز متعلق به سده هجدهم میلادی
اصفهان به جهت داشتن موزههای مختلف و با ارزش مشهور است که از آن میان میتوان به موزههای زیر اشاره نمود.
گنجینه هنرهای تزئینی و هنرهای معاصر اصفهان
موزه صنایعدستی و هنرهای سنتی اصفهان
کاخ موزه چهل ستون
موزه کلیسای وانک
موزه تاریخ طبیعی
موزه علوم و فنون آموزش پرورش اصفهان
موزه حمام علی قلی آقا
موزه آب اصفهان
موزه شهدای اصفهان
گنجینه سنگ نوشتههای تخت فولاد
باغ موزه پروانهها
صنایع دستی
اقتصاد سنتی استان مبتنی بر صنایع دستی چون قالی بافی، ابریشم بافی، قلمزنی، منبت کاری، زری بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، مینیاتور، سفالگری، میناکاری، فلزکاری، فرش، فیروزه کوبی، نقره سازی، کاشی سازی، قلمکاری و پولک دوزی از صنایع زیبای اصفهان است که امروزه رونق خوبی نیز در بخش جهانگردی دارد.
غذاهای سنتی
در اصفهان غذاهای سنتی بسیاری مورد استفاده هستند که برخی از آنها مربوط به شهرهای دیگر اصفهان بودهاند یا در شهرهای دیگر ایران نیز رواج داشته و دارند. در این میان کباب، بریان و خورش ماست و حلیم بادمجان و آش شل قلمکار وحلیم و عدس آبگوشت (گوشت و لوبیا) کشکوبادمجان و کله جوش معروفترین غذای اصفهان میباشند. همچنین سایر غذاهای این شهر عبارتند از: باقالا ذرت (خوراسگان)، آش سماق، کله جوش که از غذاهای ایلات اصفهان است، سرگنجشکی، کوکو قندی، قیمه ریزه، آش ماش و قمری، یخنه ترش، ماش و زردک، اوماج سرکه و چغندر، نخود آب، کوفته برنجی.
پیشنهاد هرمس به شما :
برای سفر به اصفهان بهترین راه تور اصفهان می باشد ما در شرکت جهانگردی و ایرانگردی هرمس در تلاش هستیم که بهترین تور با بهترین خدمات در بهترین هتل ها و اقامتگاه ها به شما مسافرین عزیز تقدیم کنیم. تور اصفهان یکی از بهترین و خاطره انگیز ترین تورهای کوتاه مدت شما خواهد بود .تور اصفهان در همه فصول قابل اجرا است .تور اصفهان از پرطرفدارترین سفرهای داخلی می باشد.
Isfahan (Persian: اصفهان, romanized: Esfahān [esfæˈhɒːn] (About this soundlisten)), historically also rendered in English as Ispahan, Sepahan, Esfahan or Hispahan, is a city in Iran. It is located 406 kilometres (252 miles) south of Tehran, and is the capital of Isfahan Province.
Isfahan has a population of approximately 1.6 million, making it the third largest city in Iran after Tehran and Mashhad, but was once one of the largest cities in the world.
Isfahan is an important city as it is located at the intersection of the two principal north–south and east–west routes that traverse Iran. Isfahan flourished from 1050 to 1722, particularly in the 16th and 17th centuries under the Safavid dynasty when it became the capital of Persia for the second time in its history under Shah Abbas the Great. Even today the city retains much of its past glory.
It is famous for its Perso–Islamic architecture, grand boulevards, covered bridges, palaces, tiled mosques, and minarets. Isfahan also has many historical buildings, monuments, paintings and artefacts. The fame of Isfahan led to the Persian pun and proverb “Esfahān nesf-e- jahān ast”: Isfahan is half (of) the world.
Prehistory
Human habitation of the Isfahan region can be traced back to the Palaeolithic period. Recent discoveries archaeologists have found artifacts dating back to the Palaeolithic, Mesolithic, Neolithic, Bronze and Iron ages.
The city centre consists of an older section revolving around the Jameh Mosque, and the Safavid expansion around Naqsh-e Jahan Square, with nearby places of worship, palaces, and bazaars.[30]
Bazaars
Shahi Bazaar – 17th century
Qeysarie Bazaar – 17th century
Bridges
Persian pottery from the city Isfahan, 17th century
The bridges on the Zayanderud river comprise some of the finest architecture in Isfahan. The oldest bridge is the Shahrestan bridge, whose foundations were built by the Sasanian Empire (3rd–7th century Sassanid era); it was repaired during the Seljuk period. Further upstream is the Khaju bridge, which was built by Shah Abbas II in 1650. It is 123 metres (404 feet) long with 24 arches, and also serves as a sluice gate.
Another bridge is the Choobi (Joui) bridge, which was originally an aqueduct to supply the palace gardens on the north bank of the river. Further upstream again is the Si-o-Seh Pol or bridge of 33 arches. Built during the reign of Shah Abbas the Great, it linked Isfahan with the Armenian suburb of New Julfa. It is by far the longest bridge in Isfahan at 295 m (967.85 ft).
Another notable bridge is the Marnan Bridge.
Churches and cathedrals
Bedkhem Church – 1627
St. Georg Church – 17th century
St. Jakob Church – 1607
St. Mary Church – 17th century
Vank Cathedral – 1664
Emamzadehs
Emamzadeh Ahmad
Emamzadeh Esmaeil, Isfahan
Emamzadeh Haroun-e-Velayat – 16th century
Emamzadeh Jafar
Emamzadeh Shah Zeyd
Gardens and parks
Birds Garden
Flower Garden
Nazhvan Recreational Complex
Houses
Alam’s House
Amin’s House
Malek Vineyard
Qazvinis’ House – 19th century
Sheykh ol-Eslam’s House
Mausoleums and tombs
Al-Rashid Mausoleum – 12th century
Baba Ghassem Mausoleum – 14th century
Mausoleum of Safavid Princes
Nizam al-Mulk Tomb – 11th century
Saeb Mausoleum
Shahshahan mausoleum – 15th century
Soltan Bakht Agha Mausoleum – 14th century
Minarets
Ali minaret – 11th century
Bagh-e-Ghoushkhane minaret – 14th century
Chehel Dokhtaran minaret – 12 century
Dardasht minarets – 14th century
Darozziafe minarets – 14th century
Menar Jonban – 14th century
Sarban minaret
Mosques
Agha Nour mosque – 16th century
Hakim Mosque
Ilchi mosque
Jameh Mosque[31]
Jarchi mosque – 1610
Lonban mosque
Maghsoudbeyk mosque – 1601
Mohammad Jafar Abadei mosque – 1878
Rahim Khan mosque – 19th century
Roknolmolk mosque
Seyyed mosque – 19th century
Shah Mosque – 1629
Sheikh Lotf Allah Mosque – 1618
Museums
Contemporary Arts Museum Isfahan
Isfahan City Center Museum
Museum of Decorative Arts
Natural History Museum of Isfahan – 15th century
Schools (madresse)
Chahar Bagh School – early 17th century
Harati
Kassegaran school – 1694
Madreseye Khajoo
Nimavar school – 1691
Sadr school – 19th century
Palaces and caravanserais
Ali Qapu (The Royal Palace) – early 17th century
Chehel Sotoun (The Palace of Forty Columns) – 1647
Hasht-Behesht (The Palace of Eight Paradises) – 1669
Shah Caravanserai
Talar Ashraf (The Palace of Ashraf) – 1650
Squares and streets
A view of Meydan Kohne
Chaharbagh Boulevard – 1596
Chaharbagh-e-khajou Boulevard
Meydan Kohne (Old Square)
Naqsh-e Jahan Square also known as “Shah Square” or “Imam Square” – 1602
Synagogues
Kenisa-ye Bozorg (Mirakhor’s kenisa)
Kenisa-ye Molla Rabbi
Kenisa-ye Sang-bast
Mullah Jacob Synagogue
Mullah Neissan Synagogue
Kenisa-ye Keter David
Tourist attractions
The central historical area in Isfahan is called Seeosepol (the name of a famous bridge).[32][33]
Other sites
Atashgah – a Zoroastrian fire temple
The Bathhouse of Bahāʾ al-dīn al-ʿĀmilī
Isfahan City Center
Jarchi hammam
New Julfa – 1606
Pigeon Towers[34] – 17th century
Takht-e Foulad